Ozvěny víkendu: mistrovský titul Jitky Fojtkové i dva bronzy z Rýmařova

Velká cena vytrvalců Olomouckého kraje se až do ostrého probuzení v Jeseníkách uložila ke krátkému letnímu spánku, a tak se i řada běžců vydala na zasloužené dovolené v různých koutech světa. Ne ale zdaleka všichni. V Beskydech se totiž konalo mistrovství Moravy a Slezska v běhu do vrchu, v Rýmařově se zase do akce opět dostali triatleti a na obou těchto podnicích byli naši členové sakramentsky vidět.

O tituly vrchařských šampionů Moravy a Slezska se v sobotu bojovalo v rámci Běhu na Lysou horu, jehož 32. ročník opět startoval v obci Krásná-Nižní Mohelnice a vedl asfaltovou cestou až na nejvyšší vrchol Beskyd. Na trati dlouhé 8,4 kilometru s převýšením 704 metrů byla s časem 51:23 absolutně čtvrtá mezi ženami naše Jitka Fojtková, která však zároveň doběhla vůbec nejlépe z registrovaných atletek (o atletickou registraci v našem klubu můžete zažádat i vy) a stala se tak letošní mistryní Moravy a Slezska v běhu do vrchu. Moc gratulujeme! Jitce na stejné štrece zdatně sekundovali sedmý mezi padesátníky Zbyněk Jelínek (51:17) a devátý v kategorii nad šedesát let Vlastimil Raclavský (1:07:44). Také oni si zaslouží naši gratulaci.
Červenec je však především hlavní sezonou triatlonů. Dalšího z nich, 23. ročníku Triatlonu Rýmařov se zúčastnila hned trojice členů Ligy stovkařů Olomouc. Na ženy čekala porce 500 metrů plavání, 20 kilometrů cyklistiky a pěti kilometrů běhu, muži si dopřáli plaveckou stovku navíc, na kole jeli 36 a běželi osm kilometrů. To vše - kromě plavby samozřejmě - v kopcovitém terénu krásného podhůří Jeseníků. Absolutně třetí místo mezi ženami vybojovala Jana Matějíková, které ke stříbru chyběly pouhé dvě sekundy (čas 1:11:32, druhá v kategorii nad 20 let). Rovněž třetí byl v kategorii mužů nad třicet let Stanislav Krajča (1:44:16), sedmý ve stejné kategorii skončil Tomáš Krejčí (1:47:28). Borci jste všichni!
A jednoho našeho borce nalezneme i ve výsledkové listině souběžně konaného triatlonu Veteran Steel Man v Konici. Na trati dlouhé 800 metrů plavání, 42 kilometrů na kole a 7,2 kilometru běhu v kopcovitém terénu Drahanské vrchoviny byl 47. celkově a jedenáctý mezi padesátníky Bohuš Barbořák (čas 2:58:49). Dobrá práce, Bobe!
Perlička na závěr: již zmiňovanou Jitku Fojtkovou si možná i díky jejím vrchařskému titulu vybral server Svět běhu jako osobnost do své rubriky Běžec týdne. Stejné pocty už se dříve dostalo také Kristýně Chmelkové. Holky, díky moc za reprezentaci našeho klubu.

Podařil se vám dobrý běžecký výsledek a chcete se jím oprávněně pochlubit? Pak napište na e-mail This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it a my se rádi pochlubíme i za vás. A pamatujte: žádný běžecký výkon není špatný!