Pepa Bátěk, Bob Barbořák a Pepa Vozňák jsou železnými býky

Členové Ligy stovkařů Olomouc Josef Bátěk, Bohuš Barbořák a Josef Vozňák se mohou chlubit čestným titulem Železný býk. Ten mohou nosit jen ti, kdo úspěšně absolvují extrémně náročný závod GT Železný býk konaný v Jedovnicích v Moravském krasu. A právě tři naši kamarádi si jeho úskalí vyzkoušeli letos.

 

GT Železný býk se skládá ze tří náročných závodů konaných během jediného dne. Prvním z nich je triatlon na tratích 0,4 km plavání, 16 km bike a 4 km běh, druhým tradiční bikemarathon o délce 47 kilometrů a třetím desetikilometrový běžecký závod Okolo rybníka Olšovec.
Každý závodník se musí přihlásit na všechny tři závody.Ten, kdo dokončí všechny tři závody, získá titul Železný býk 2013 a exkluzívní cenu - originální bronzovou medaili GT Železný býk 2013.

Ze tří zástupců Ligy stovkařů Olomouc se letos nejlépe vedlo Pepovi Báťkovi, který v čase 4:42:27 obsadil páté místo mezi padesátníky. Bob Barbořák (6:03:33) byl ve stejné kategorii desátý a Pepovi Vozňákovi (5:40:43) unikla bronzová medaile nejtěsněji - v mužích nad šedesát let skončil čtvrtý. Všem třem borcům gratulujeme!