Ozvěny víkendu: vítězná RunTour Hanky Tučkové i stříbro Jitky Fojtkové na 7 pohořích

Velká cena vytrvalců Olomouckého kraje se před srpnovou pauzičkou nadechla k dvojzávodnímu víkendu v Nemojanech a Pasece a před letním (mikro)spánkem ji čeká ještě reinkarnace kdysi slavné dvacítky v Bělkovicích-Lašťanech (propozice zde). Závodů je v červenci o poznání méně než v předchozích měsících, podívejme se tedy alespoň na naši stopu v početném pelotonu olomoucké RunTour i na jesenické zastávce nového seriálu 7pohoří.

Série městských běhů pro širokou veřejnost RunTour si na třetí červencovou sobotu naplánovala zastávku v olomouckých Smetanových sadech a byli u toho i naši členové. Z pohledu umístění byla zdaleka nejúspěšnější Hana Tučková, vítězka kategorie šedesátnic na desítce v čase 1:02:31. V kategorii nejmladších mužů potěšil osmým místem i časem 36:30 Standa Krajča, mezi padesátníky byl třináctý Vladimír Dočkal (50:37). A zapomenout nesmíme ani na absolutní triumf naší čestné členky Petry Kamínkové mezi ženami (35:36, celkově i s muži osmé místo).
Zcela jiný druh běžeckého seriálu se o den později zastavil v Jeseníkách - 7 pohoří nabízí trailové trasy o délkách přibližně 20 a 10 kilometrů se značným převýšením v nejznámějších českých a moravských horách. Nedělní jesenická "etapa" se startem a cílem v Koutech nad Desnou měla bezmála 22 kilometrů a běžce zavedla mimo jiné k horní nádrži přečerpávací elektrárny Dlouhé Stráně. Mezi ženami se druhým místem blýskla Jitka Fojtková (2:05:52) následovaná pátou Kristýnou Chmelkovou (2:17:40). V mužích (i absolutně) na čtvrté příčce těsně nedosáhl na bednu Zdeněk Dokulil (1:51:22). Všem velká gratulace a poklona!

Podařil se vám dobrý běžecký výsledek a chcete se jím oprávněně pochlubit? Pak napište na e-mail This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it a my se rádi pochlubíme i za vás. A pamatujte: žádný běžecký výkon není špatný!